11
May

11 May - BLOG 2

11 May - BLOG 2

We mogen het terras weer op!

Dat het een bewogen jaar is geweest is inmiddels wel de grootste cliché van het jaar geworden. Maar zeker niet minder waar. Ik weet eigenlijk niet eens waar ik moet beginnen. Laat ik eerst met leuk nieuws beginnen! Sinds 28 april mogen we de terrassen weer op! En dat hebben we ook zeker gedaan! Nou is Amsterdam bij uitstek (sorry Corné ) wel de plek bij uitzet om heerlijk op een terras te gaan zitten en lekker mensen te kijken. Door in gesprek te gaan met totaal onbekende mensen (heerlijk is dat weer trouwens) kom je de meest bijzondere mensen tegen. En Cees was zo’n prachtig exemplaar. Hij was wel zo gastvrij dat we zijn prachtige herenhuis op de Bloemgracht mochten bezoeken. Niet wetende wat we daarachter zouden aantreffen. We willen jullie zeker een greep van de fotosessie van deze bijzonder ontmoeting niet onthouden. En zeker gezien de outfits die Cees ons heeft aangemeten ;-) En we hadden nieuw publiek! We hebben Cees uiteraard twee van onze nieuwe nummers laten horen. Altijd goed, nieuwe feedback! Cees zei iets in te trend van; weg met het ego, hoe zou de wereld eruit zien wanneer we allemaal geen hoofd hebben? Dat lijkt me een raar beeld, echter weg met het ego had ik Helga ook al eens horen zeggen. Dat ego zit alleen maar in de weg. Toch eens opzoeken.

 

En ja, het was een bewogen jaar. Corona dat alles stil heeft gelegd. Nu heeft anders nieuws ons het afgelopen jaar ons het meest van ons stuk gebracht en waren wij diep geschokt en stil. Op 27 augustus kregen wij het verschrikkelijke nieuws dat Wim die vreselijke K ziekte had. Alles stond op zijn kop. Voor zijn gezin, zijn werk en uiteraard binnen onze band. Wim bleef positief en bleef kijken naar de mogelijkheden. Hij had nog een optreden in petto.  Helaas ……ook daar stak Corona een stokje voor. Het mocht niet meer. Ook voor een klein gezelschap van 30 mensen niet. We hadden het hem en zijn dierbaren zo gegund. Ook vond ik het persoonlijk heel bijzonder om te zien hoe graag hij naar zijn werk wilde. Naast de band was dit duidelijk ook een passie voor hem. Helaas moest hij al veel sneller dan we allemaal hadden kunnen en willen zien aankomen afscheid nemen van het tuinieren en op pad gaan met zijn partner in crime, Ronald Van Zanten. Ja, en jemig wat daarna allemaal gebeurde was behoorlijk intens waar ik nu hier geen woorden voor heb. We laten de muziek die we nog met elkaar hebben gemaakt maar spreken. Deze hebben we pas op social media gedeeld. Heel bijzonder want Wim mocht en kon gelukkig wel bij opname zijn bij Barn in the Meadow. Je hoort dus gelukkig Wim zijn partij erop. Vreselijk hoe snel het is gegaan. Hierdoor heeft hij de opname van de clip niet meer mee kunnen maken, maar uiteraard hebben we gelukkig nog prachtige beelden van Wim mee kunnen nemen hierin. We hebben onwijs veel mooie reacties mogen ontvangen. Super bedankt daarvoor. We hadden ervoor gekozen dat Anouk en de kinderen Justin en Fabian het nummer en de clip als eerste kregen te zien. Dit was voor hen ook een emotioneel een waardevol moment. Als tweede waren Sylvia en Ronald diegene die de clip zagen. Dat moest zo zijn voor ons in eerbetoon ook naar Wim. Die momenten waren indrukwekkend, zwaar maar tevens heel mooi en intens. Het had ook niet anders mogen zijn, dat zo’n mooi mens zoveel lieve mensen om zich heen had staan.

 

De laatste keer dat  we Wim mochten zien en spreken was onbeschrijfelijk. Op de weg naar het laatste afscheid kwam er onderweg naar Wijk bij Duurstede bij mij de volgende tekst vloeiend binnen. Nu snap ik wat Keith Richard bedoelt met liedjes komen naar je toe. De muziek was op de piano al geschreven door Bas. Ik had het hem al meerdere keren horen spelen….

 

 

CRUDER - Iedereen is stil (tribute aan wim)

 

Wat zeg je tegen iemand als tot ziens niet meer waar is,

vooruitzicht niet meer daar is, met elkaar

 

Waar zul je over praten als een vriend je gaat verlaten

De laatste keer

samen met je maten

Mmmm

 

Iedereen is stil

Niets meer te bepraten

Maar iedereen is stil

en alles draait door

iedereen is stil

 

Geen woord meer gesproken, starend naar de vogels, die vliegen naar de hemel, waarheen jij ook zult gaan.

Niet hangend in t verleden, de toekomst is gestreden,

Was dit het nu... is dit het nu... wordt dit het nu....

 

Iedereen is stil

Niets meer te bepraten

En iedereen is stil

En alles draait door

Maar iedereen is stil

 

Dit is de laatste keer

Zeg me hoe ik dit moet doen

Tot ziens en tot nooit meer

Een groet, een blik, een laatste zoen,

Geen idee wat je moet doen,

Dag lieve vriend, het gaat je goed.

 

Iedereen is stil

Niets meer te bepraten

Maar iedereen is stil

En alles draait door

Maar iedereen is stil

 

Maar weet je nog...

 

Ik overwoog om twee aparte blogs te maken. Maar zo zie je het leven zit vol met een lach en een traan. En gelukkig hebben wij altijd de muziek om alles in te uitten. Bas heeft alweer een paar mooie melodieën geschreven. Yana heeft een coole, mooie nieuw riff bedacht waar ik al weer op aan het schrijven ben geslagen en ook Corné heeft een nieuwe tekst op zijn naam staan. Zo had ik pas de documentaire van Queen voor de tweede maal gezien en in die band schreef ook iedereen mee. Nou wil ik CRUDER niet vergelijken met Queen  (nah ja zou ik wel willen maar is niet realistisch ;-) Queen had nog een hoop van ons kunnen leren ;-)) maar ik vind het wel mooi dat iedereen evenredig zijn aandeel en inbreng heeft. Dat is toch cool. Jemig het zou wel weer fijn zijn wanneer we weer live de muziek mogen delen. Nou had Bas pas nog een gig ;-) Jahaaaa….. Bij Bovenkerk in Meerkerk. Dit was trouwens volledig legaal en geregeld binnen alle Corona-regels. Mensen kwamen binnen in de auto. De geweldige slogan daarbij was: Weet je niet wat je met Koningsdag doe, Kom naar onze drive-thru. Humor. Altijd prima. Dus Bas heeft alweer een keer gespeeld voor publiek. Hier een link voor een impressie. https://www.facebook.com/carmen.timmer.1/videos/10215821674613767

Wij willen ook!!!!! Tot snel.