18
Jun

18 Jun - BLOG 1

18 Jun - BLOG 1

Het is een begrip dat we tot voor enkele maanden nooit gebruikten: een intelligente lockdown. Inmiddels is het niet meer weg te denken. Jammer want hierdoor kwamen ook de repetities bij Cruder stil te liggen. Achter de schermen hebben we niet stil gezeten. Wim bleef als voor de Corona-crisis vertrouwt iedere dag thuis oefenen. Ik heb mezelf getrakteerd op een piano en Bas, die naast de band ook verschillende bedrijven heef waaronder Lefficiënt, kwam met een restyle van onze website. Toen is het idee ontstaan om een Blog te gaan schrijven. En lees hier het eerste resultaat! Veel leesplezier en delen stellen we uiteraard op prijs!

 

Zelf ben ik nieuwste lid van de band. Lid worden van Cruder doe je niet in 1 dag, maar daarover later meer. Er liggen nog wel meer leuke onderwerpen op de plank. Maar deze eerste gaat vooral over het bandleven achter de schermen tijdens de lockdown. Vlak voordat de strenge Coronamaatregelen werden aangekondigd, hebben we nog een leuke fotoshoot gehad. Mijn lieve en getalenteerde vriendin Eveline van Hoven die ook al jaren werkzaam is voor DE Visagieschool als fotografe, was bereid om onze bandleden mooi op de foto te zetten. Daar hebben we nu profijt van, want we hebben dus beeldmateriaal voor onze nieuwe website. En wat nog meer? Tja, als band wil je namelijk vooral muziek maken en daar was nu ook tijd voor. Maar, er moet wel inspiratie zijn. Eerst was alles nog heel onzeker en nieuw, maar na een aantal weken werd de nieuwe ”1,5 meter samenleving” alweer iets normaler en waren de kriebels van de bandleden om te gaan spelen alweer goed merkbaar. Ook de creativiteit ging weer vloeien om nieuwe muziek te maken. Bas stuurde wat krabbels door met nieuwe melodielijntjes. Maar ook een nieuwe song, geheel met tekst kwam uit zijn koker. Ik was zelf ook druk met songteksten aan het stoeien. En bij het doorsturen daarvan kwam er al vlot een melodielijn op de piano bij. En zo staan er ineens 2 nieuwe nummers in de kinderschoenen. Dat wordt leuk om de aankomende tijd aan te gaan werken en schaven! Ik ben benieuwd hoe dit met de bandleden klinkt. Niemand weet hoe lang dit alles nog gaat duren, maar in die tussentijd kunnen we het wel online met jullie delen! Yoehoe….. Ik heb er nu al zin in om dit aanstaande dinsdag op te gaan nemen. Leuk, want dan zijn we met de hele band compleet en kan onze geluidsman Hylke ook volle bak aan de slag. 

 

Wie achter de schermen ook met me meekijkt is Helga Buitenlaar, ook wel bekend in het Gorinchemse als de “zangjuf”. Toen we nog heerlijk met zijn allen naar festivals mochten hoorde ik haar op het hippiefestival een tribute zingen van Janis Joplin. Echt helemaal te gek en ik was op slag verliefd. Ik vroeg aan mensen om me heen of zij haar kenden en blijkbaar had ik onder een steen gelegen dat ik nog niet wist wie ze was. Gelukkig kwam ze uit Gorinchem en via de sociale media kwam ik met haar in contact. Ik vroeg haar of ze me kon helpen; dat was volgens haar nog maar te bezien, "ze deed nou eenmaal niet aan het begeleiden van voice-meisjes". De toon was gezet en sindsdien ga ik zo eens in de maand bij haar langs om met me mee te denken, te inspireren en leren op het gebied van zang en liedjes schrijven. Volgende week eens kijken wat ze van ons nieuwe nummer vindt qua tekst en melodie. Het is altijd een feestje dat uur!

Het lijkt ons een leuk idee om 1 keer in de twee weken een blog te schrijven over onze muzikale belvenissen en wat ons zoal bezig houdt. Maar misschien is 1 keer in de maand wel voldoende. Of ach….misschien wordt de frequentie wel lekker chaotisch. Dat gooi ik dan maar onder de vlag, misschien wel chaotisch maar we zijn wel lekker creatief!  

Gemaakt door Carmen Timmer, zangeres bij Cruder.